Simontontherapie

Ieder mens heeft te allen tijde invloed op zijn of haar gezondheidstoestand (O. Carl Simonton). Simontontherapie is ontwikkeld door Dr. Simonton ter ondersteuning en begeleiding van ernstige ziekten. Simonton is radioloog en geneesheer-directeur van het kankerinstituut van Texas.

Simontontherapie is een therapie die gegeven wordt voor chronisch of ernstige ziekten waaronder kanker. Het is een therapie die o.a gebruik maakt van visualisatie, ontspanning, ademhaling en pijnveranderingstechnieken, rouwverwerking. En heeft als doel inzicht geven, accepteren, en het aanspreken van het zelfhelende vermogen wat zit in ieder mens. Bij kankerpatiënten ligt het accent tevens op het versterken van de afweer, om zo het ziekteproces te verlichten. Deze therapie wordt gegeven naast de gewone medische behandeling.

Ook kan de therapeut na overleg met de cliënt contact opnemen met de al behandelend arts als dat nodig is.

Het doel van deze behandeling is: * Stimuleren van het zelf helende vermogen. * Het in contact komen met je lichaam. * In contact komen met je gevoel. * Het helpen vinden van de hulpbronnen in jezelf * Het leren omgaan met de pijn en het verminderen er van. * Het leren accepteren wat je nu hebt, en wie je nu bent. * Het helpen ontvangen, en afvoeren van de bijwerkingen van chemokuren en bestralingen. * Het versterken van de afweer. * Het verminderen van de bijwerkingen * Wat heeft deze ziekte mij te zeggen.

Verschillende boeken zijn inmiddels al geschreven o.a:
Op weg naar herstel, ISBN 90 557 4380 1
De kracht die in je schuilt, ISBN 90 266 6133 9
Moed als alternatief. ISBN 90 266 6128 2