NLP

NLP 

Tijdens mijn opleiding voor Hypnotherapeut en Simontontherapeut door docente Ida van Dael-Lindeboom, heb ik kennis gemaakt met verschillende technieken vanuit NLP. Vier jaar later (2009) heb ik besloten om deze opleiding bij haar  te voltooien en zo mijn certificaat te behalen voor NLP therapeut.

Wat is NLP? (NeuroLinguistisch Programmeren)

Dit is een verzameling denkmodellen en technieken om binnen het kader van contact, systematisch interventie te doen, is doelgericht en focust op hetgeen je wilt bereiken, zowel in je werk als in je persoonlijk leven.

Tevens maakt NLP allerlei onbewuste processen bewust, zodat je je kwaliteiten in kan zetten op de momenten dat jij dat wilt.

Bij NLP gaat het op een speelse manier waarbij je zelf lichamelijk in beweging komt en gebruik maakt van je eigen verbeeldingskracht, en zo ook tegelijkertijd in contact komt met je eigen gedrag, subjectieve gedachten en die emotie in je lichaam die op dat moment om aandacht vraagt.

Zoals met elke techniek in mijn praktijk, is het doel heling van de Ziel.

Tot slot.

  • Elke ervaring, hoe pijnlijk ook, heeft een positieve bedoeling.                            
  • Dat je op deze aarde en in dit lichaam zit om te leren te zijn wie je in werkelijkheid bent, en dat alle hulpbronnen in en om jou heen voor jou ter beschikking staan om je leven gestalte te geven.                                                                            
  • Dat alle emoties die je ervaart van jou zijn, en deze niet op een ander kunt plakken.
  • Dat het hele leven draait om JOU.