Innerlijk kind

Innerlijk-kindwerk

Innerlijk-kindwerk zegt het al: werken met het kind in ons.

Iedereen heeft in zijn leven ervaringen gehad waarin zij/ hij niet heeft kunnen of mogen uiten wat hij/zij had willen uiten, hierdoor ben je van je eigen kern afgeraakt waardoor je je anders bent gaan gedragen dan je eigenlijk vanuit je eigen Zijn had willen doen.

Je kunt weer proberen te gaan voelen, de meeste onder ons zullen het volgende wel herkennen.

Jezelf op je kop geven, jezelf onzichtbaar maken, je machteloos voelen, jezelf wegcijferen, geen nee kunnen zeggen, geen rust nemen, niet voor jezelf opkomen, je niet gehoord of gezien voelen, geven van liefde en zelf niet kunnen ontvangen, eetverslaving, schuldgevoelens, minderwaardigheid, ontevreden over jezelf. Jij die dit leest kan er vast nog wel vele bij vermelden.

In mijn beleving en ervaring heeft een huidig probleem bijna altijd zijn wortels in een vroeger gelegen moment zoals bij de conceptie, zwangerschap, geboorte, jeugd en vorige levens.

We kennen allemaal het onderwerp SPIEGELEN en hoe dit werkt. Iemand zegt iets tegen je waardoor je haren overeind gaan staan, of dat je zo diep raakt en verdriet doet, of iemand wijst je terecht, of dit nu goed is of niet maar jou raakt het, of je voelt je subtiel door iemand afgewezen. Jij die vroeger nooit werd gezien, wordt hierdoor geraakt. En ook zijn nog vele voorbeelden te noemen.

Door stil te staan en te voelen wat het met je doet, geef je de emotie aandacht en erkenning en de volgende stap is er ook werkelijk iets mee doen. Door het niet te negeren of weg te stoppen zoals we hebben geleerd, maak je contact met het innerlijk kind dat nu eindelijk gehoord wordt en de liefdevolle aandacht krijgt die het verdient en dan kun je het Helen.

Hierdoor wordt niet alleen jouw bewustzijn vergroot maar ook je omgeving wordt hiermee geheeld en het zal zijn uitwerking hebben op het hele universum.

Zoals je een steentje in het water gooit.

Meestal heb je iemand nodig die naast je zit en je begeleidt in je proces en die hier weet van heeft. Dus zoek dan iemand die bij je past en waar jij je goed en veilig bij voelt.