Wandelcoach

Als wandelcoach vind ik het fijn om met cliënten in de stilte en de magie van het bos te zijn en te wandelen omringd door onze Moeder natuur. En ja het bos is een plek om te onthaasten en te vertragen. Het fysiek ontspannen en in beweging zijn brengt ook rust. Hierdoor kun je op een andere manier naar de dingen kijken die je bezig houden. Wandelen brengt een proces van zingeving en zinsbeleving op gang.

Wanneer je vertraagt komt er ruimte vrij in je hoofd en daarmee groeit het oplossend vermogen. Je gaat minder in problemen denken en meer in mogelijkheden. Omdat je wandelt, kom je uit je hoofd en ben je meer verbonden met je lichaam. Je wordt meer de waarnemer van jezelf. Natuurlijk kan het in het begin een beetje spannend zijn. Ook hier gaat het om het vertrouwen in elkaar. Daarom nemen we de ruimte om de rust te vinden waardoor je je veilig voelt. Elke keer merk ik hoe bijzonder het is om te wandelen naast elkaar. Je hoeft elkaar niet aan te kijken, je loopt op jezelf. Tegelijkertijd kun je datgene delen wat je diep van binnen roert en wat je bezig houdt in het dagelijkse leven.

Gevoelens van schaamte vallen makkelijker weg. Emoties mogen er zijn omdat ik meestal wel een plek vind waar je je vrij voelt om die er te laten zijn.

Ook kan Moeder natuur je makkelijker opladen doordat we in rust zijn en meer kunnen openstaan voor dat wat er in het bos aan frisheid en levensenergie aanwezig is.

En als het even teveel wordt heb ik altijd een matje en een dekentje mee waarop je kunt gaan liggen.