Contact maken met je ongeboren kind

Contact maken met je ongeboren kind tijdens je zwangerschap.

Iedere moeder voelt wel contact met het ongeboren kind. De één al vrij snel en de ander pas na een aantal maanden. Je voelt je kind groeien in je buik. De eerste echo wordt gemaakt, je ziet het hartje kloppen op de monitor maar je kan het nog niet voelen.

Maar wat kan zo’n prachtig wezentje, dat voor jou gekozen heeft, al voelen, horen, ruiken of proeven?  Een ongeboren kindje voelt het als jij als moeder niet lekker in je vel zit of schrikt of ergens boos of verdrietig over bent. Het heeft voor jou gekozen in alle hoedanigheid om wie je bent, en niet om je anders voor te doen dan wie je bent. Je kan je er bewust van worden dat je kind dit alles kan ervaren. Als  je een emotie hebt gehad kun je je even terug trekken en de rust zoeken in jezelf en als je die innerlijke rust gevonden hebt, kun je contact maken met je kindje en tegen hem praten vanuit je hart. Je kunt uitleggen wat er gebeurd is en dat het niets te maken heeft met hem/haar.

Ik vind het elke keer weer een verrijking om getuige te mogen zijn van de ervaring waarin moeders die het ziels contact aangaan met het kind wat groeit in hun buik. Wat is er nu mooier om al zo vroeg wezenlijk contact te maken met het kind dat jou heeft uitgekozen. En die jij de kans hebt gegeven om weer een nieuw leven aan te kunnen gaan. Je kunt je kindje al verwelkomen zodat je niet hoeft te wachten tot de negen maanden voorbij zijn en je hierdoor ook je zwangerschap anders beleeft dankzij door deze ervaring.

Waarom heeft zij of hij nu juist jou uitgekozen om zijn leven op aarde te leven? En juist jouw gezin waarin hij terecht wilde komen? Dit kind heeft jou en je partner en eventueel broertjes of zusjes én de plek uitgekozen omdat hij/zij bij jullie die lessen kan leren die het nodig heeft om te groeien in bewustzijn.

Hij spiegelt jou (en jullie hem) de dingen waar jullie nog in kunnen leren.

Als je benieuwd bent hoe andere aanstaande moeders de ervaringen hebben beleefd, klik hier