Kambo behandeling

Als je voelt dat Kambo jou zou kunnen helpen dan kun je je aanmelden of bellen. Dan kunnen we kijken of er mogelijke contra-indicaties zijn voor deelname aan een behandeling.

Kambo is legaal, geen entheogeen en geen psychoactieve stof. Kambo helpt het lichaam te ontgiften en versterkt het lichaam op een natuurlijke manier.

Voor de behandeling vraag ik je 24 uur geen alcohol of drugs te gebruiken, dus nuchter. De sessie wordt meestal in de morgen gegeven omdat je beter op een nuchtere maag de behandeling kan ondergaan. Vanaf ongeveer 22.00 in de avond ervoor niet meer eten, zodat je makkelijker door het proces heen kunt gaan.

Bij aankomst kijken we waaraan jij wilt werken, op welk gebied jij healing wilt ontvangen en wat je wilt loslaten. Hier kunnen we samen dieper op in gaan tijdens ons gesprek. Het is goed dat jezelf hier van te voren over nadenkt zodat je lichaam en geest hier ook op voorbereid zijn en beter meewerken. Tijdens ons gesprek begin je met gezuiverd lauw water te drinken, omdat lauw water je lichaam makkelijker opneemt dan koud, en dat is minimaal één liter.

Ook bespreken we waar jij wel en geen plekjes wilt omdat de littekens bij de een lang zichtbaar blijven en bij de ander zo goed als vervagen. Dit verschilt per huidtype. Ook bespreken we hoeveel puntje we gaan maken. Bij de vrouw begin het met drie tot acht puntjes en bij de man 5 tot 10. Maar dit hangt ook af van de dikte van het stokje. Ook zal ik je tijdens de behandeling blijven stimuleren om water te drinken om zo veel mogelijk datgene wat de Kambo heeft losgemaakt in jou te kunnen verwijderen doormiddel van braken of naar het toilet, zolang je je nog misselijk voelt.

Als alles duidelijk voor jou is en je voelt je gezien en gehoord en veilig, want dit is een belangrijk stuk van de behandeling, dan beginnen we met de behandeling door op je lichaam een paar kleine brandplekjes te maken met een klein stokje van een liaansoort die de opperhuid weg haalt omdat de Kambo op het lymfesysteem inwerkt.

Als je één liter water hebt gedronken wordt de secretie eerst op één plekje aangebracht zodat we kunnen zien hoe jij hierop reageert. Daarna gaan we verder en begeleid ik je in dit proces wat ongeveer 20 tot 40 min kan duren.

Als je klaar bent is er ruimte om te rusten. Daarna krijg je wat soep en brood zodat je weer iets in je maag hebt voor je naar huis gaat. Dan is er nog tijd om samen van gedachten te wisselen en af te sluiten. Soms voelen mensen gelijk waarom de Kambo “de opkikker” genoemd wordt en soms zijn mensen nog moe en zullen later ervaren dat hun energieniveau is gestegen, fitter zijn, helderder en zich krachtiger voelen.  

Verder raad ik je aan om nog water te blijven drinken gedurende de dag. Plan de rest van de dag vrij en neem rust, als je je gelijk fit voelt kun je de natuur in gaan.
Viva Kambo.

Er wordt aangeraden om deze behandeling drie maal te ondergaan om  een optimaal effect te hebben.

  • Voor mannen en vrouwen.
  • Ga de avond ervoor op tijd naar bed dat is in je eigen voordeel.
  • Neem een korte broek mee.
  • Een haarbandje als je lange haren hebt.
  • Liefst een hemd zonder mouwen.                                                                         

Mocht u meer over mijn ervaring met inheemse medicijnen willen lezen, klik dan hier